EĞİTİM PROGRAMIMIZIN SAĞLADIĞI BİLGİ, BECERİ VE YETKİNLİKLER- PROGRAM KAZANIMLARI
BİLGİ
PK 2. Fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkileri ve hukuksal sonuçları hakkında bilgi sahibi olur.
PK 4. Temel tıp ve klinik bilimler ile ilgili yeterli düzeyde teorik bilgiye sahip olur ve bu temel bilgiler ile fizyoterapi ve rehabilitasyon arasında ilişki kurabilir.
BECERİ
PK 1. Türkçe sözlü ve yazılı etkili iletişim kurma becerisine sahip olur. En az bir yabancı dil eğitimi alır.
PK 5. Fizyoterapi ve rehabilitasyona özgü değerlendirme yöntemlerini bilir ve hasta verilerini arşivler.
PK 6. Vakaya özgü olarak problemleri saptar. Müdahale için gerekli güncel, kanıta dayalı ve en uygun fizyoterapi yöntemini/ekipmanı/cihazı seçerek bütüncül bakış açısıyla uygulama yapar. İhtiyaç halinde değiştirebilir.
PK 9. Fizyoterapi ve rehabilitasyon ile ilgili çalışma tasarlar, bu süreçte veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisine sahip olur.
PK 10. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon eğitimi süresince bölüm/alan dışı dersler alarak sosyokültürel beceriler kazanır.
YETKİNLİK
PK 3. Birey, aile ve toplum sağlığına yönelik uygulamalarda, bireysel olarak ya da inter/intradisipliner ekipler ile mesleki etik ve sorumluluklar çerçevesinde etkin biçimde çalışır.
PK 7. Yaşam boyu öğrenme bilinciyle, meslek, bilim ve teknoloji ile ilgili güncel gelişmeleri ve politikaları izler, bilişim teknolojilerini etkili bir şekilde kullanarak bilgiye erişir.
PK 8. Sosyal güvenlik kurumunun kriter ve süreçleri doğrultusunda fizyoterapistin yetki ve görevlerini, hasta haklarını, temel sosyal ve yasal ilkelerini benimser.